'Gijzeling Algerije wordt bloedbad'

Archief algemeen
Plaats reactie
Thea
Site Admin
Berichten: 999
Lid geworden op: 28-11-2012 11:02

'Gijzeling Algerije wordt bloedbad'

Bericht door Thea » 17-01-2013 15:24

'Gijzeling Algerije wordt bloedbad'

Toegevoegd: donderdag 17 jan 2013, 15:14
Update: donderdag 17 jan 2013, 15:19
Bij een poging van het Algerijnse leger om een einde aan de gijzeling bij een gasveld te maken, zijn mensen gedood. Militairen hebben met helikopters een aanval uitgevoerd op het gebouwencomplex waar tientallen werknemers van BP gevangen gehouden worden.

Een van de ontvoerders heeft aan een persbureau in Mauritanië gemeld dat meer dan dertig gegijzelden en ongeveer vijftien kidnappers zijn gedood bij de actie. Ook tv-zender al-Jazeera heeft bronnen gesproken die dit dodental bevestigen. De werknemers die gegijzeld worden komen onder meer uit de VS, Noorwegen en Groot-Brittannië.

De auto's van de daders zouden door militairen kapot zijn geschoten, zodat ze niet kunnen vluchten.

'Geen helikopters'
Het Algerijnse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aan CNN laten weten dat het niet klopt dat er helikopters zijn ingezet. Wel bevestigt het ministerie dat er een reddingsoperatie gaande is.

Een deel van de gegijzelde werknemers wist vanochtend te vluchten. Een lokale bron heeft tegen Britse persbureau Reuters gezegd dat 180 werknemers wisten te ontkomen.

Mali
Een organisatie die banden heeft met al-Qaida heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de ontvoering, die gisteren begon. De ontvoering zou een vergelding zijn voor het openstellen van het Algerijnse luchtruim voor Franse vliegtuigen die doelen in Noord-Mali bombarderen.

Het gasveld ligt aan de grens met Libië, op zo'n 1300 kilometer van de hoofdstad Algiers. BP exploiteert het veld samen met de Noorse maatschappij Statoil en het Algerijnse staatsbedrijf Sonastrach. Vanwege de terreuraanval is de productie van het gasveld stilgelegd.

didi
Site Admin
Berichten: 1975
Lid geworden op: 28-11-2012 20:07

Bericht door didi » 17-01-2013 19:47

:evil:

Plaats reactie